Koncentrat – tradycyjna i intensywna kompozycja smakowa oraz aromatyczna z wyraźnie podkreśloną nutą wołowiny w połączeniu z warzywami i przyprawami. Klarowny, w kolorze tradycyjnego rosołu czy bulionu wołowego.
Znakomita baza do zup (ogórkowa, pomidorowa, ogonowa), sosów (do zrazów wołowych, sosu grzybowego, sosu chrzanowego do mięs, sosu bolońskiego) oraz dań (potrawki cielęce i wołowe, gulasze, wołowina po burgundzku, pieczenie wołowe i cielęce) a także do gotowania kasz (gryczana i jęczmienna, kuskus czy bulgur) i marynowania mięs wołowych.
Woda, sól, ekstrakt drożdżowy, tłuszcz wołowy (1,8%), ekstrakt wołowy (1,7%), marchew suszona (0,7%), natka pietruszki suszona (0,1%), aromaty, cukier karmelizowany; substancja zagęszczająca; guma ksantanowa; przeciwutleniacz; kwas askorbinowy.